čtvrtek 26. ledna 2012

Pro jednoho starý krám, pro druhého drahokam





Všechno co vidíte, tak to byl dárek od mé ml. sestry. Prý staré krámy, které chtěla vyhodit..Musím přiznat, že když toto řekla, tak mě polilo horko. Musela jsem ty staré kousky zachránit. Vše je česká výroba. První sadu jsem si nechala vystavenou, ostatní jsem chtě nechtě musela zabalit do krabice a šup s ní do komory. V našem malém bytečku už na ně prostě není místo. Tak co, přijdete ke mě na kávičku v porcelánovém servisu?


Krásný den. Eva

14 komentářů:

  1. Evi, přišla bych hned. Já prostě český porcelán miluju. A z těch posledních hrnků by mi zase chutnalo bílý kafíčko v neděli ke snídani.
    Hezký večer
    Jana

    OdpovědětVymazat
  2. piękne,wszystkie
    2 serwis Polską firmę mi przypomina

    OdpovědětVymazat
  3. Evi, tak to je opravdová nádhera. Já bych si kávu hned dala a z těch pomněnek musí chutnat přímo božsky. Opravdu skvělé poklady. Přeji hezký večer Rija

    OdpovědětVymazat
  4. Evičko, to bych tedy taky šla do mdlob...Líbí se mi všechny tři, na kávičku se moc ráda zastavím!
    Měj hezký večer i dny, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Hezký večer, Evi - zachránkyně! byla by věčná škoda ty nádherné kousky porcelánu zatratit ...
    Také jsem podobně "postižená" a mám i nekompletní servisy,hrnky třeba jen po dvou kouscích - různě odchycené před zničením ... A po pravdě - káva z nich chutná božsky! - Takže děkuji za pozvání!
    Pa Maru

    OdpovědětVymazat
  6. Evi, krásne poklady si zachránila. Na čajíček o piatej by som prišla hneď :) Pekný večer. Renča

    OdpovědětVymazat
  7. Prečo nie. Veľmi radi :-)

    Pred niekoľkými rokmi zomrela svokrovi bezdetná teta. Ako to už býva, zanechala po sebe kadejaké haraburdie, ale aj zaprášený, porcelánový kvietkovaný servis, podobný, ako si pamätám zo svojho detstva, jednoduchú porcelánovú kávovú súpravu aj maličké úplne jednoduché poháriky likérky.

    Naši najprv nad tou kopou špiny ohŕňali nosy. Vyumývala som to, vyutierala a teraz to používame. Nik si už nespomenie, v akom stave tá krása voľakedy bola :-)

    Veru, veru, drahokam...

    Eva

    OdpovědětVymazat
  8. Ta první souprava se mi líbí nejvíc. Taky jsem kramářka a schraňuju kde co :) A ty poslední hrnečky máme v nemocnici na bílou kávu pro pacientky. Ty bych doma nemohla mít. Pořád by mi připomínaly práci :)

    OdpovědětVymazat
  9. Nádhera!Máš pravdu také bych tu krásu zachránila,mě takovou soupravičku nedávno daroval táta-našel jí na půdě!Michaela

    OdpovědětVymazat
  10. Milá Evo, to jsou teda super kousky. Ještě, že se ti je podařilo zachránit. A ta kávička z nich - to musí být pohádka! Jestli si můžu vybrat, tak do toho hrníčku na posledním obrázku. Hezké dny Slávka

    OdpovědětVymazat
  11. Tohle vyhodit??? Je to vše klasické, pěkně, nezničené... Já bych prosila kávičku do jednoho hrnečku z posledního obrázku :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak i pro mně tohle staré krámy nejsou,spíš ty drahokamy.Vyhodit je by byla věčná škoda a já se přiznám,že i schovat je by bylo pro mne hodně těžké.Líbí se mi všechny!!!!!

    OdpovědětVymazat
  13. Božínku, jak já tohle dobře znám...:o)) Já bych si dala čajíček z těch pomněnek....Ale krásné jsou všechny. No a teď už budou i vzácné, protože tu .... čínu (slovo si každý doplní jaké chce, že?) nemůžu vystát!

    OdpovědětVymazat
  14. Ach, je to krásné!:-) Nejvíc mi padl do oka druhý servis. Káva z těch hrníčků musí chutnat božsky. Já před nedávnem začala sbírat šálky a každý mám úplně jiný...a právě to se mi na nich moc líbí:-)

    OdpovědětVymazat