pátek 30. dubna 2010

Med z pampelišek


Po roce opět vařím med z pampelišek. Nejdříve jsem si myslela, že to bude velký problém, pampelišky nikde nebyly. Jenom u baráku, ale to by nebylo nejlepší pro zdraví. Do většiny skleniček jsem dala směs oříšků s brusinkami. Hodně jich rozdám v rodině, nějaké vezu za přáteli. 


Vyzkoušejte, je to jednoduché a lahodné. Na netu se dozvíte hodně variant, já uvařila vývar z pampelišek (nasbírala jsem cca 550 květů), pak přidala cukr a šťávu z citronů.


Krásný den a pohodový víkend. Eva

9 komentářů:

  1. Teda,Evi!!Ty snad umíš úplně všechno - to smekám.I med z pampelišek.A co neznám,je ta směs oříšků a brusinek.Ale musí to být asi moc dobré!A skleničky jsou načančané!Moc hezké dárečky!
    Hezký večer MíšaZ.

    OdpovědětVymazat
  2. Když jsem dneska hleděla na žluté moře pampelišek,tak jsem jen čekala, kdo bude první vařit med....jsi jednička......

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Evo,moc děkuji - díky tvému medu jsem si vzpomněla na svoji i manželovu babičku - ty ho taky pravidelně vařily a jeho chuť se nedá zapomenout...jedna z těch, které voní po mém dětství...Moje druhá babi dělala z pampelišek jakýsi odvar proti pihám (to ještě nebyly moderní).
    Krásný víkend všem u vás, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Evo, já že jsem drak a co jsi potom ty? Máš ho tedy hodně, tak dobré pochutnání.
    Příjemný víkend
    Iva

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Evo, pampeliškový med jsem už léta nedělala a tvoje fotky pampeliškových medových dobrot mě lákají se do toho dát. Přeji krásné jarní dny. Jitka

    OdpovědětVymazat
  6. juuu ,to bych si taky dala.Pamatuju si,jak ho delala moje babicka..Romca

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojky Míšo, Jaromilo, Helčo, Ivo, Jituš a Romčo,

    díky za komentáře. Med je dobrý, ale spíš jako sladidlo do čaje, je hodně řídký.

    Pohodový den. Eva

    OdpovědětVymazat
  8. Evičko, holka moje - pampeliškový med - to jsi mě pěkně navnadila :o) U nás je taky takové čisté místo plné pampelišek. Chystáme se jako každý rok na pletení věnečků, Terezka si je přeje pro sebe a pro panenky, letos ho bude chtít jistě i Barunka :o)
    Pampeliškový med je super nápad, u nás se hodně medu používá do čaje.
    A prosííím, já vím, Ty už to máš v oku, kolik dám cukru a šťávy z citronu a vařím to najednou a jak dlouho :o))) To je panečku otázek co :o)))
    Předem děkuji moc, pěkný večer, Martina

    OdpovědětVymazat
  9. Evi, to máte skoro stejný košík!! Jenže mi tu nejdou přidávat fotky, taky bych ti ho tu přidala... Dobrou chuť

    OdpovědětVymazat