sobota 30. června 2012

Blešák, co vám budu povídat..




Dnes jsme s kamarádkou Šárkou - http://saramarblog.blogspot.cz/ navštívily blešák v Mostě. Po chvíli courání jsme trošku zmokly, ale to nám nevadilo (sice naše nohy vypadaly, jakoby jsme oraly brambory v dešti..), za chvíli se udělalo krásně a my pokračovaly v hledání pokladů. Velká smaltovaná mísa nebo dřez jsem využila na bylinky, cena 40,--Kč, měli tam ještě 2 menší, podstavec je z bývalé stoličky, která čeká na renovaci. Bílý smaltovaný kastrůlek s výlevkou, který jsem použila jako květináč. Ještě pár další věci, ty ukáži příště. Po cestě domů jsem se zastavila ve svém oblíbeném bazaru a tam objevila starou drátěnou naběračku za dvacku. Z úlovků mám velkou radost. Děkuji Ti Šárko za parádní výlet a snad i Ty si věci užiješ v radosti.


Krásnou sobotu všem. Eva

úterý 19. června 2012

Stará přepravka


Někdy zhruba před rokem jsem si přála podobnou přepravku. No a asi po měsící od mého přání jsem jednoho dne cestou do práce našla tuto starou přepravku, jak jinak, než u popelnic.. Odnesla jsem si jí domů, ani nebudu popisovat reakce mého muže, prý jestli si dělám srandu, takovou hrůzu. Dala jsem jí zatím na balkón a čekala jsem, až přijde ten správný čas. Před pár týdny jsem si řekla, že s ní něco musím udělat.Trošku jsem jí obrousila, ušila textilní košilku a v Ikee mi kamarádka Šárka koupila tyto kolečka, sice jsem si představovala větší, ale cenově nad mé síly. V přepravce mám část vln a přízí.

Krásný den. Eva

neděle 17. června 2012

Misky




V sobotu jsem si udělala malý výlet do sousedního města. Po cestě jsem se zastavila v místním a mém oblíbeném bazaru. Ty misky mi padly do oka, hlavně ta s těmi zelenými pruhy. Jsou dost staré. Měli tam ještě jednu podobnou. Hlavně cena byla zajímavá, velká za 30,--Kč, malá za 20,--Kč.


Přeji krásný den. Eva

středa 6. června 2012

Tajemství



Háčkovaný pytlíček ze staré anglické příze, kterou jsem sehnala na blešáku. Moc se mi líbí jak je navinutá na špulce. Příze je podobná naší kordonetce. Když jsem přemýšlela, jakou dát stužku, tak jsem doma našla jenom bílou, ale ta se mi tam nehodila, tak jsem jí obarvila - čajem. 


Krásný den. Eva

úterý 5. června 2012

Symbolice



Další háčkovaný jehelníček s názvem Symbolice. Dva plecháčky z blešáku, kus za desetikačku. Tyto přijdou do koupelny na kartáčky a pastu. Talíře - to byla láska na první pohled. Silnostěný hluboký talíř a druhý spíš takový malý kulatý tácek. Na blešák chodím v Ústí nad Labem u Tesca, docela se to tam rozrostlo a když má člověk štěstí, tak natrefí na krásné kousky.


Krásný den. Eva

pátek 1. června 2012

Jehelníček



Jehelníček ze dvou barevných přízí. Už má svého majitele, darovala jsem ho mé kamarádce Janičce, která má modrou barvičku ráda.


Krásný den. Eva