středa 30. května 2012

Na venkově


..ano, kéž bych mohla žít na venkově. Tento polštář mi venkov hodně připomíná.. I luční kvítí mi ve městě hodně chybí. Polštářek je kupovaný, neumím tak krásně vyšívat, bohužel..


Krásný den. Eva

úterý 29. května 2012

Je libo vintage obrázky?







Našla jsem užasný blog, plný zajímavých obrázků, především styl vintage. Připomínám, na shlédnutí blogu vám jeden den rozhodně nestačí - http://www.graphicsfairy.blogspot.com/


Krásné pokoukání a přeji nádherný den. Eva

sobota 26. května 2012

Hortenzie


Nádherná bílá hortenzie - dárek od mého muže. Vím, že mi asi dlouho nevydrží, prý se jim v květináči moc nedaří, sázejí se do země. Smaltovaná naběračka je další můj kousek v bílém provedení. Kupovaná u nás v potřebách pro domácnost, trošku mě překvapilo a zároveň potěšilo, cena 97,--Kč. Mají tam i užásný smaltovaný cedník na nožičkách, také bílý.. Ale já už jeden mám a to mi stačí. V koutku na balkóně jsem přidala i lavor naplněný kamínky, možná tam ještě přidám sukulenty.


Krásnou sobotu všem. Eva

čtvrtek 24. května 2012

Schůdky




Staré dřevěné schůdky, jak jinak než z blešáku. Kdysi jsem podobné a větší viděla na eshopu se starožitnostmi, zrenovované a za 2.500,--Kč, takže nic pro mou peněženku. Hned jsem si představila, že by byly krásné na kytičky. No a pak jsem objevila tyto, jenom za stovečku, dají se složit a nepřekáží. Já zatím využila na balkóně na muškáty. Je to opravdu krásný kousek.


Krásný den. Eva

neděle 20. května 2012

Stromořadí


Další háčkované jehelníčky v přírodních barvách. Háčkované z bavlněné příze. Uprostřed starý dřevěný knoflík, který dodává celku trochu nádech starých dobrých časů.


Krásnou neděli. Eva

sobota 19. května 2012

Páraná



Tuto rezavou vlnu jsem měla doma dlouho, kdysi z ní byl svetr, ale moc jsem ho neunosila, nějak mě pletené svetry nejsou pohodlné.Tak jsem vzala do ruky háček a vykouzlila svou myslím druhou tašku, která krásně drží přes rameno a je idální na letní dny, třeba k rybníku. Předlohu nemám, háčkovala jsem od oka.


Krásný den. Eva

čtvrtek 17. května 2012

V hlavní roli - blešák!






Začalo krásné počasí a to blešákům dost přeje, resp. prodejcům. Tak jsme vyrazily. Neodolala jsem a za tu cenu? Kus za dvacku. Stará hliníková dóza na kafe (byla dost zašlá, tak jsem ji vyvařila v hrnci spolu s práškem do pečiva - funguje to) a odměrka z tlustého skla, bohužel oba mají německé názvy..


Přeji krásný den. Eva

sobota 12. května 2012

Modré z nebe


Háčkovaný jehelníček vyplněný dutým vláknem. Střed zdobí starý dřevěný knoflíček. 


Krásnou sobotu. Eva

pátek 11. května 2012

Bandaska



Vyaukrovaná bandaska. Je opravdu dost velká, ještě nevím, k čemu ji využiji.. Manžel mi dal podmínku, když si chci něco koupit, tak se musím zbavit jiné věci.. No, mám doma pár starých krámů, tak se jich zbavuji.. a dopřávám si radost.


Krásný den. Eva

čtvrtek 10. května 2012

Dárek pro sestru



Tyto srdíčka vznikla pro mou starší sestru. Počáteční písmeno každého člena rodiny vyšité na kanavě.


Krásný den. Eva

čtvrtek 3. května 2012

Věřím na zázrak













Věřím na zázrak.. Stará chalupa či zemědělská usedlost s velikánskou zahradou, kde bych mohla pěstovat zeleninu, mít tam ovocné stromy, slípky, ovečky a králíky. Jsem městská holka, celý život jsem vyrůstala v paneláku, který nemám ráda. Život ve městě mě už nebaví, chvílemi mi vadí ten ruch, a proto věřím v onen zázrak, že jednou budu snídat venku, chodit bosky po trávě a pozorovat šneky v trávě..


Krásný den, sny se plní.. Eva

úterý 1. května 2012

Hračky s duší


Kdo mě zná, tak ví, že mám ráda dřevěné hračky. Mají duši, vydrží a není zde uveden nápis made in china. Nevadí mi ani staré hračky, naopak. Přeci jenom to byla poctivější práce. Toto staré švihadlo z bazaru za 15,--Kč, jako dekorace a i na zacvičení.


Krásný den. Eva